Inscrie-te in 4 EVER

Aromaterapia

Picture1
Ca fiinte umane, s-ar putea sa nu fim tot atat de constienti de simtul mirosului ca de celelalte simturi ale noastre, dar acesta nu este mai putin important. Partea creierului nostru care proceseaza mirosul este strans legata de emotii,de amintiri si de reactii primare.

Recunoscand puterea aromelor, ne putem folosi de miros pentru a ne trezi vindecarea si echilibrul. Aromele naturale au proprietati intriseci bazate pe sursa de molecule aromatice.
In general, uleiurile esentiale din plante, mirodenii, flori si fructe au proprietati fiziologice asemanatoare cu substantele botanice din care provin.
Aroma unei plante stimulatoare tinde sa fie stimulatoare. Aroma plantelor calmante sau sedative tinde sa fie calmanta.

Lavanda, cedrul, ylang-ylangul si bergamota au un efect relaxant asupra mintii si pot fi folosite pentru a calma anxietatea si tratamentul insomniei.

Ienuparul, menta si rozmarinul au efecte revigorante si sunt utile in atenuarea oboselii mentale si fizice.

Uleiurile de iasomie, lemnul de santal si de trandafir au o influenta pacificatoare, ceea ce poate fi de folos in calmarea nervozitatii.

Numeroase studii de aromoterapie au afirmat ca fiintele vii raspund in moduri predictibile la la inhalarea uleiurilor esentiale.

In plus fata de efectul fiziologic direct al aromaterapiei, poti folosi uleiurile esentiale pentru a provoca un raspuns conditionat dorit.
Roaga-l pe maseurul tau sa foloseasca ulei de lavanda cand te maseaza, pentru ca creierul tau sa asocieze aroma cu experienta unei relaxari placute.

Cand faci yoga sau cand meditezi, pune ulei de santal sa miroasa in camera ta, pentru a face legatura dintre aroma si o minte linistita.

Apoi, foloseste aromele in alte momente cand te simti anxios, pentru a reduce la tacere vocea care te cheama sa cedezi in fata vechiului comportament pe care te-ai angajat sa-l inlocuiesti.

Tags: , , , ,

Nici un comentariu

Lasa un raspuns


× 2 = 6

Inscrie-te in 4 Ever

E gratuit. Inscrie-te acum ca sa primesti CADOU Manualul de Produse, care iti arata beneficiile asupra sanatatii, mod de utilizare, compozitie si substante active.

(pe email vei primi intotdeauna gratuit si materiale exclusive care nu vor fi publicate pe site)

  • Dupa inregistrare verifica adresa ta de email pentru a putea descarca manualul
Inchide

Introdu mai jos datele tale

Datele tale nu vor fi dezvaluite catre terte persoane